FacebookTwitterLinkedIn

1. Spațiu

Instalarea iOS9 ocupă doar 1.3 GB, aproape de trei ori mai puțin față de iOS8 care necesită 4.58 GB.

2. Autonomie mai mare a bateriei

Noul sistem de operare a fost conceput pentru a consuma mai puțină baterie, astfel că Apple a introdus, pentru prima oară de la lansarea iPhone, modul de consum redus. În momentul în care dispozitivul are mai puțin de 20%, pe ecranul iPhone-ului îți va apărea o notificare care te îndeamnă să activezi modul consum redus. Această opțiune asigură o autonomie ridicată, oprind activitățile din fundal ale aplicațiilor și conexiunea la internet. Mai mult, datorită senzorilor de lumină ambientală și de proximitate, iPhone percepe dacă se află cu fața în jos pe masă și împiedică ecranul să se activeze, chiar și atunci când primești o notificare.

3. O nouă funcție pentru sistemul Lost Mode

La iOS9, sistemul oferit de Apple prin Find My iPhone, pe lângă faptul că în momentul în care iPhone-ul este pierdut sau furat și perosana în a cărui posesie a ajuns primește mesajul cu datele de contact pentru returnare, acesta activează automat modul Consum Redus, astfel încât durata de viață a bateriei să fie prelungită cu cel puțin o oră, pentru a spori timpul de recuperare al terminalului.

4. Ce aplicație consumă cel mai mult din baterie?

În Settings > Battery > Battery Usage este afișat procentul din baterie consumat de anumite aplicații.

5. Fotografii

Fotografia setată pentru anumite contacte poate apărea și la mesaje. Mai mult, în iOS9 fotografiile se pot vedea în partea de jos a ecranului înainte de a fi mărite.

6. WiFi Assist

Dacă atunci când conexiunea la internet prin WiFi nu funcționează așa cum trebuie sau se întrerupe, la iOS9 noua opțiune permite o tranziție automată către conexiunea de date, dacă până la această versiune nu era posibil.

7. Fontul este același cu cel folosit pe Apple Watch

La iOS9, fontul folosit este San Francisco.

8. Funcția de blocare a reclamelor

Este pentru prima dată când Apple a hotărât să introducă suportul pentru blocarea reclamelor în Safari.

9. Siguranță

Noul sistem de operare permite utilizatorilor să își aleagă un cod PIN de șase cifre.

10. Comunicarea dintre aplicații

În partea de sus a ecranului, Apple a introdus butonul „Back to”, care permite utilizatorului să se întoarcă la aplicația precedentă.

Display inovator la iPhone 6S și 6S plus

Ce memorie RAM ar avea cel mai mare iPad lansat de Apple