Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Media şi entertainment |
|

10 întrebări pe care ai putea să le pui în cadrul unui interviu

Mulți care sunt în căutarea unui job se focusează pe întrebările puse de interviator uitând un lucru foarte important: Ești acolo pentru a pune întrebări și tu.
shutterstock_397384153

A pune întrebări corespunzătoare în cadrul unui interviu este important din două motive:

 • O întrebare corect și bine punctată poate confirma calificare ta pentru poziția țintită.
 • Ar trebui să intervievezi angajatorul la fel cum te intervievează și el pe tine, astfel poți afla dacă este organizația pentru care vrei să lucrezi.

 10 lucruri pe care să nu le faci când îți cauți un job

3 lucruri pe care vrei să le realizezi punând întrebări la un interviu

 • Să te asiguri că cel care te intervievează nu este rezervat în privința ta.
 • Sa demonstrezi că ești interesat în fața angajatorului.
 • Să afli dacă angajatorul este corect față de tine.

 

Sunt infinit de multe alte întrebări pe care le poți pune în timpul unui interviu, dar dacă te focusezi pe aceste trei obiective întrebările îţi vor veni mult mai ușor în minte.

Îți recomand să ai pregătite cinci întrebări pentru fiecare interviu.

 Care sunt lucrurile pe care le fac diferit oamenii productivi

Aici ai 10 întrebări pe care ai putea să le pui în cadrul interviului, precum și motivația acestora:

 

 1. Ce experiență și abilități ar trebui să aibă candidatul ideal? Aceasta este o întrebare deschisă care va pune angajatorul să arunce cărțile pe masă; exact acest tip de candidat caută orice angajator.
 2. Care este cea mai mare problemă cu care se confruntă personalul dumneavoastră și cum aș putea ajuta eu la soluționarea acesteia? Această întrebare nu arată doar că vă gândiți la cum să ajutați echipa, ea încurajează, de asemenea, interviatorul să-și  imagineze că lucrați pe poziția aceea.
 3. Ce vă încântă cel mai mult la locul dumneavoastră de muncă?  Această întrebare permite interviatorul să se conecteze cu tine la un nivel mai personal, împărtășindu-vă sentimentele sale. Răspunsul vă va oferi , de asemenea, o persectivă unică asupra modului în care oamenii sunt satisfăcuți cu locurile lor de muncă. În cazul în care evită să vină cu un răspuns la întrebarea dumneavoastră, primește un mare steag roșu.
 4. Ce definește succesul în această poziție/companie? Această întrebare arătă interesul dumneavoastră în a fi de succes, iar răspunsul vă va arăta cum sa-l obțineți și dacă este o alegere bună.
 5. Aveți vreo ezitare în privința calificării mele? Astfel îi arăți că ești încrezător/ încrezătoare în aptitudinile și abilitățile tale.
 6. Oferiți educație și formare profesională? Este o întrebare foarte bună, arată că ești interesat să îți extinzi cunoștințele și să evoluezi împreună cu angajatorul.
 7. Poți sa-mi spui despre echipa cu care voi lucra? Observați cum este formulată întrebarea; se presupune că ați primit postul. De asemenea, această întrebare vă va arăta cu ce oameni vei interacționa zi de zi; să fii atent la răspuns.
 8. Compania are planuri de dezvoltare?  Vino cu temele făcute de acasă, uită-te pe site-ul angajatorului și menționează  un produs sau un serviciu nou pe care îl au pentru a arăta că te-ai informat.
 9.   Cine a deținut anterior această poziție? Răspunsul acestei întrebări vă va spune dacă persoana respectivă a fost promovată sau concediată, ori dacă a ales să renunțe.
 10. Care este următorul pas în acest proces? Aceasta este ultima întrebare esențială pe ar trebui să o puneți. Arată că sunteți interesat să mergeți în etapa următoare pentru obținerea postului și invită interviatorul să vă spună câți candidați mai optează pentru poziția aceasta și cât de acerbă este competiția.

Traducere și adaptare de pe Forbes.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii