Cautare
, Contributor

Travel |
|

10 Experiențe COOL în Bangkok

Fabulos, frenetic, incredibil sunt doar câteva epitete ce pot descrie Bangkok-ul, capitala Thailandei. Las Vegas-ul Asiei te va surprinde prin contrastul uluitor între Sky Scrapers și căsuțele autentice, prin varietatea opțiunilor de dining și servicii de înaltă clasă, thailandezii fiind recunoscuți drept cel mai ospitalier popor din lume…
Millennium Hilton Bangok 2- POZA DESCHIDERE

Tocmai m-am întors din a treia mea călătorie la Bangkok, iar după o săptămână petrecută în capitala Thailandei pot spune, cu mâna pe inimă, că am trăit cea mai cool experiență de călătorie din viața mea. Orașul s-a transformat radical de la ultima noastră întâlnire, din urmă cu cinci ani. Mult mai curat și organizat, Bangkok-ul este o metropolă înțesată de cultură, de locuri cool&fancy și de experiențe senzoriale ce trebuie trăite la maxim. Iată 10 sugestii mix&match pentru ca escapada ta la Bangkok să fie de neuitat.

 

1. flydubai a introdus acum cursele spre Bangkok, astfel că zborul din România spre capitala Thailandei s-a redus simțitor. Vei ajunge la destinație după doar 10 ore de zbor, cu o scurtă escală la Dubai. Compania operează, totodată, și cele mai avantajoase tarife pentru Thailanda. Biletele Economy încep de la 600 Euro, iar cele Business Class de la 1500 Euro. Scaunele din această ultima categorie se extind și garantează un somn confortabil pe timp de noapte. Nu în ultimul rând, sistemul de Entertainment oferă cele mai noi filme si seriale, astfel că nu vei avea timp să te plictisești.

River View Suite Millennium Hilton Bangkok

2.  Alege să stai într-un hotel pe malul râului Chao Praya, pentru că experiența să fie într-adevăr una ieșită din comun. Millennium Hilton Bangkok este recomandarea mea; un hotel fabulos, cu servicii de înaltă clasă. Alege să stai într-un River View Suite, un apartament spațios de 70 mp, ce oferă o panoramă de 360 grade asupra orașului. Șederea într-un Suite îți oferă acces la Executive Lounge, acolo unde între orele 15:00-17:00 poți servi un fabulos Afternoon Tea, iar de la 17:00-19:00 sunt orele de Cheese&Wine. Ce poate fi mai relaxant decât să admiri apusul în timp ce deguști un Sauvignon Blanc din Noua Zeelandă?

 

3. Pentru una dintre seri, rezervă o masă la Vertigo, celebrul restaurant în aer liber, situat la etajul 61 al hotelului Banyan Tree. Unul dintre locurile iconice ale orașului te va surprinde prin panoramă și serviciile de înaltă clasă. Meniul este unul internațional, rafinat și elaborat, asemănător restaurantelor cu stele Michelin.

 

4  Cei de la ThailandaRo mi-au inclus în program câteva experiențe „customized“, iar dintre ele a făcut parte și o vizită la casa lui Jim Thompson. Nu se poate să ajungi la Bangkok fără sa vezi această locuință tradițională, plină de statui vechi de sute de ani, colecționate din toată țara. Jim Thompson a fost un american celebru în Thailanda în anii ’50, care a revitalizat industria mătăsii din această țară. A înființat Thai Silk Company și practic i-a învățat pe thailandezi cum să-și valorifice mătăsurile. Thompson a dispărut fără urmă în jungla malaeziană în anii ’60, prilej pentru o serie de legende. Unii spun că a fost mâncat de tigri, iar alții spun că a fost agent CIA și și-a înscenat moartea. Indiferent de teorie, casa lui este superbă și misterioasă în acelasi timp.

Wat Pho

5. Din circuitul turistic nu trebuie să lipsească templul Wat Pho și Palatul Regal. La Wat Pho, în miez de zi, poți lua parte la o ceremonie budistă, prin care ești binecuvântat de călugări și primești o amuletă a cărei menire este de a te proteja de energiile negative. Palatul Regal, în schimb, este un loc minunat, pe care eu îl compar cu un Disneyland al secolului XVII. Este incredibilă atenția acordată fiecărui detaliu, meticulozitatea cu care sunt realizate statuile și templele, iar pagodele de aur sunt fascinante.

6. Apsara River Cruise este o barcă tradițională operată de Banyan Tree, la bordul căreia poți lua cina în timp ce admiri orașul pe timp de seară. Toată escapada durează doua ore, iar meniul abundă în preparate thailandeze, unul mai bun decât celălalt.

Royal Palace Bangkok

7. Bangok-ul este un oraș al simțurilor, astfel că experientele culinare sunt incredibile și la tot pasul. Blue Elephant este cel mai faimos restaurant thailandez din oraș. Aici au luat cina, în cei 40 de ani de istorie ai localului, Bill Clinton, JW Bush sau Michael Jackson. La etaj se desfășoară lecții de cooking, iar bucătarii te vor învăța cum să prepari de unul singur preparatele thailandeze. Experiența este fabuloasă, iar după sesiunea de cooking poți lua și masa acolo. La desert comandă Mango Sticky Rice. Este divin. Tot pentru o experiență autentică thailandeză îti recomand Supaninga Eating Room Sathorn, acolo unde trebuie să încerci supa tum yum cu ciuperci.

 

8. Amatorii de Jazz au de ales între ThreeSixty Jazz Lounge de la Millennium Hilton Bangkok și Bamboo Bar la Mandarin Oriental Hotel. Ambele locuri sunt speciale. Dacă primul are un design contemporan, de unde poti admira Bangkok-ul de la etajul 31 pe acordurile live ale unor trupe de jazz, al doilea te impresionează prin decorul bogat în lemn de nuc și este unul dintre locurile istorice ale orasului.

 

9. Bangkok este renumit pentru celebrele sale Sky Bars. Ai de ales între Moon Bar la Banyan Tree, HI SO la Sofitel So sau Sky Bar la Lebua. Ultimul este și cel mai spectaculos, fiind locația aleasă pentru câteva scene din pelicula „Hangover 2“.

 

10. După-amiezile la Bangkok sunt pentru High Tea. Îți recomand House of Sathorn, o casă colonială din curtea W Hotel, străjuită de o parte si de alta de Sky Scrapers argintii, sau Lounge-ul din lobby-ul hotelului Siam Kempinski, acolo unde duminica iti savurezi ceaiul pe acorduri de muzica live la clarinet si pian. Nu în ultimul rand, Author’s Lounge din cadrul Mandarin Oriental Bankok este o altă locație superbă, perfectă pentru poze care vor face furori pe contul tău de Instagram.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii