Cautare
, Contributor

Industrie |
|

În 10 ani, peste 32 mil. tone de țiței au fost transferați de KMGI prin terminalul de 100 de mil. dolari de la Marea Neagră

KMG International (fostul Grup Rompetrol), controlat de grupul kazah KazMunayGas, a transferat peste 32 de milioane de tone de țiței prin terminalul offshore operat în Marea Neagră în zece ani de activitate.
dbbc86ae-32ca-4bdf-ae9b-ba0044e19784

Lucrările de construcție ale terminalului, aflat la 8,8 kilometri în largul Mării Negre, au început în 2007, investiția totală ridicându-se la peste 100 de milioane de dolari, investiția fiind recuperată în doar cinci ani.

„În 2016, cantitatea totală transferată prin toate terminalele gestionate de către Midia Marine Terminal (MMT) a fost de peste 11 milioane de tone de materie primă și produse petroliere”, a declarat cel care este la conducerea MMT, Ioan Taus.

Midia Marine Terminal gestionează activitățile de aprovizionare ale Portului Midia și ale rafinăriilor Petromidia și Vega, operate de KMGI. Prin danele gestionate de companie, se înregistrează anual un tranzit de peste 550 de nave și un transfer de circa două milioane de produse petroliere, GPL, etilenă și materii prime, produsele fiind livrate atât pe plan intern, cât și la export.

Citește și: Rompetrol a investit 1,2 milioane de dolari în prima benzinărie dedicată mașinilor electrice

Terminalul maritim operat de MMT la Marea Neagră asigură tranzitul țițeiului către rafinăria Petromidia, aproximativ 40% din volumul rafinat în România. Cu o capacitate de tranzit estimată la 24 de milioane de tone pe an, terminalul poate primi nave de până la 160.000 tdw.

În ianuarie 2009, terminalele portului Midia, prin danele 9A, B și C au fost modernizate, în urma unei investiții de 31 de milioane de dolari. În octombrie 2014, MMT a fost transformat în brațul logistic al KMGI în România, prin extinderea echipei operaționale cu specialiști în logistică feroviară de la rafinăriile Petromidia și Vega. În prezent, la Midia Marine Terminal lucrează 211 persoane, ocupând diferite funcții, de la operatori chimiști, ingineri, operatori de cameră de comandă și control, și până la scafandrii.

Membru al KMG International, MMT a fost înființat în 2007, preluând administrarea danelor din portul Midia de la Rompetrol Logistics, companie ce a dezvoltat operațiuni în acest domeniu din 2001.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii