Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

1 milion de români au aplicat pentru un nou job în mai

După încheierea stării de urgență, aproximativ 1 milion de români au aplicat pentru noi locuri de muncă, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 570.000 de candidaturi.  
joburi.jpg

După încheierea stării de urgență, aproximativ 1 milion de români au aplicat pentru noi locuri de muncă, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 570.000 de candidaturi.

În luna aprilie, în piața muncii s-a înregistrat o scădere a numărului de oportunități noi de colaborare, de vreme ce atât angajatorii, cât și candidații băteau în retragere. Când s-a finalizat starea de urgență, procesele de recrutare s-au reluat, iar oamenii au început să caute activ un nou loc de muncă, potrivit Digi24.

Conform statisticilor, în perioada 1-15 mai s-au înregistrat 650.000 de noi aplicări pe o platformă online. Comerțul este domeniul care a prezentat cel mai mult interes deoarece a tras mai mult de 200.000 de solicitări în ultima lună.

Acest domeniu a fost urmat îndeaproape de IT/ Telecom, Prestări servicii și Call-center. În ultimele 30 de zile, pentru fiecare dintre aceste industrii candidații au depus mai mult de 100.000 de CV-uri.

Criza post-pademie i-a determinat pe candidați să fie mai atenți la ofertele de job-uri primite și la ce se întâmplă pe piața muncii. Pandemia de Covid-19 a determinat suspendarea a peste 600.000 de contracte și încetarea altor 400.000, conform Digi 24. În contextul actual, toți candidații care aplică pentru job-uri noi sunt interesați, în primul rând, ca job-ul să le ofere stabilitate. De asemenea, cei care au aplicat au fost interesați de industrii care au șanse mari să rămână în picioare în eventualitatea unei recesiuni economice.

Premierul Ludovic Orban a anunțat o veste bună pentru companiile care vor angaja oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Guvernul va acorda un procent de până la 30% din salariul brut acestora.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii