FacebookTwitterLinkedIn

 

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat creșterea până la 1 miliard de euro a sumei alocate relansării operatorilor economici – bani europeni și fonduri de la buget – în urma negocierilor cu Comisia Europeană, suma fiind complementară lansărilor de proiecte ce se au în vedere pentru încurajarea antreprenoriatului în economia post pandemică, informează news.ro.

Suplimentar vor fi lansate și apelurile de proiecte deja prevăzute din programele operaționale, arată news.ro. “Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat în premieră creșterea până la 1 miliard de euro a sumei alocate relansării operatorilor economici”, a informat ministerul.

“Ajutorul pus la dispoziția IMM-urilor a fost de 500 de milioane de euro, apoi s-a vehiculat în spațiul public suma de 750 de milioane iar astăzi putem spune că, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, am obținut o sumă totală de 1 miliard de euro, inclusiv sprijin din bugetul de stat”, a declarat ministrul Boloș în intervenția online.