FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul „Antreprenoriat sustenabil în Regiunea Centru“ are ca scop susținerea inițiativelor antreprenoriale în vederea dezvoltării mediului economic și creșterii gradului de ocupare în regiunea Centru. Proiectul se adresează cetățenilor români cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul, în mediul rural sau urban, din Harghita, Mureș, Covasna, Brașov, Sibiu și Alba, și care își doresc să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban.

În valoare totală de cinci milioane de euro, proiectul are o durată de 36 de luni și este împărțit în trei etape. Prima etapă o reprezintă programele de formare antreprenorială pentru 740 de tineri (12 luni), care se vor încheia cu selectarea a 89 de planuri de afaceri. În a doua etapă (18 luni), cei 89 de antreprenori vor primi consiliere și suport pentru dezvoltarea afacerilor și finanțare nerambursabilă în valoare de până la 34.200 de euro pentru fiecare nou business înființat. Totodată, partenerii proiectului oferă programe de monitorizare a funcționării și dezvoltării sustenabile a afacerilor finanțate.

OTP Bank România a avut un profit ajustat după impozitare de 30,8 milioane de lei, la nouă luni, în scădere cu 3%

Al doilea proiect lansat împreună cu CCIR este „SMART Start-UP – Antreprenoriat inovativ și sustenabil în Sud Muntenia“ (ID 105848). Acesta are ca scop dezvoltarea spiritului antreprenorial și generarea unui număr crescut de locuri de muncă și de afaceri cu profil non-agricol în regiunea Sud-Muntenia. Proiectul este dedicat tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul în Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Călărași, Ialomița, respectiv Giurgiu și care își doresc să își înființeze propria afacere.

În valoare totală de patru milioane euro, proiectul are o durată de 36 de luni și este împărțit în trei etape: programe de formare antreprenorială pentru 570 de tineri (12 luni) care se vor încheia cu selectarea a 72 de planuri afaceri. În a doua etapă (18 luni), cei 72 de antreprenori vor primi consiliere și suport pentru dezvoltarea afacerilor și finanțare nerambursabilă în valoare de până la 34.000 de euro pentru fiecare nou business înființat, urmând ca afacerile să fie monitorizate pe o perioadă de șase luni.

Spre deosebire de celalte două proiecte, „FIA – Fii Antreprenor Acasă. Investește în viitorul tău!“ (ID 107335) este adresat tinerilor români din Diaspora care își doresc să înființeze o afacere în România și are ca obiectiv principal încurajarea spiritului antreprenorial şi generarea unui număr crescut de afaceri în cele șapte regiuni mai puțin dezvoltate din țară.

Acest proiect, dezvoltat în parteneriat cu CCIR și Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), are o durată de 36 de luni, iar sesiunile de informare pentru 10.000 de tineri au demarat deja în mai multe țări din Europa. Trainingul celor 220 de persoane se va desfășura exclusiv online, începând cu luna februarie 2018. În urma cursurilor vor fi selectate pentru o finanțare în valoare de maximum 40.000 de euro cele mai bune 22 de planuri de afaceri, care vor fi implementate și monitorizate până la încheierea celor 36 de luni de proiect. FIA are o valoare totală de 1,7 milioane de euro, din care suma de 880.000 de euro va fi direcționată către noile afaceri înființate.

Schimbare importantă în sistemul bancar. S-a confirmat: OTP Bank România cumpără Banca Românească. OTP Bank ajunge pe locul 8, un salt de trei poziții

Aceste proiecte sunt cofinanțate din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

OTP Consulting Romania, membră a OTP Group, operează pe piața locală din 2007. Compania oferă consultanță pentru obținerea de finanțări nerambursabile destinate investițiilor și dezvoltării de proiecte.

OTP Group mai este prezent în România prin OTP Bank, care, anul trecut, a ocupat poziția a 11 în sistemul bancar din țara noastră în funcție de active.

La sfârșitul lunii iulie, OTP Bank România a anunțat că preia Banca Românească (BROM) de la Banca Națională a Greciei. Tranzacția implică acțiunile Băncii Românești și portofoliul suplimentar din România aparținând altor subsidiare ale NBG. Surse din piața grecească au estimat tranzacția la 100 de milioane de euro, dar cele două bănci n-au confirmat. Pe lângă prețul pentru bancă, cumpărătorul subsidiarei din România va restitui un împrumut de 550 de milioane de euro (625 de milioane de dolari), sporind astfel lichidităţile grupului grecesc.

Anul trecut, OTP Bank avea o cotă de piață de 2,09% (locul 11), cu active de 8,215 miliarde de lei, iar Banca Românească de 1,62% (14), cu active de 6,383 miliarde de lei, potrivit datelor BNR. Cumulat, cele două atingeau o cotă de 3,71%, la nivelul anului trecut. Acest nivel era pentru o locul 9, aproape de locul 8, ocupat de Alpha Bank, care a avut o cotă de piață de 3,74% (14,73 miliarde de lei). Plus că depășea Bancpost, care a avut o cotă de 2,96% (11,656 miliarde de lei).

OTP Group oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.