, Forbes Staff

Macroeconomie |
|

Marile companii americane au înregistrat creșteri uriașe la bursă

bursa.jpg
Multe companii americane cu impact global au înregistrat pe anul în curs creşteri de peste 50% ale valorilor acţiunilor lor la bursă, arată o analiză a Noble Securities - sucursala România.

,,În prezent suntem în plin sezon de raportare a rezultatelor financiare pe trimestrul încheiat la 30 septembrie. Dintre firmele mari care şi-au prezentat deja datele, foarte multe au raportat cifre favorabile privind vânzările sau profitul sau chiar ambele. Astfel, un sezon cu rezultate financiare pe o linie pozitivă, împreună cu speculaţiile pieţei privind menţinerea în acest an a stimulentelor de politică monetară de către FED au susţinut în ultima perioadă acţiunile companiilor americane şi au stimulat recordurile indicelui S&P 500", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Acţiunile Facebook aproape şi-au dublat valoarea până în prezent pe anul în curs, cotaţia înregistrată la finele săptămânii trecute marcând o creştere de aproape 90% faţă de nivelul avut la începutul lui ianuarie; pe fondul unor rezultate pozitive, acţiunile reţelei de socializare au intrat la mijlocul acestui an pe un trend favorabil, depășind inclusiv valoarea înregistrată la listarea de anul trecut.

 "Investitorii aşteaptă cu interes rezultatele financiare înregistrate de Facebook pe trimestrul al treilea al acestui an, care vor fi făcute publice pe 30 octombrie, constituind un semnal important privind trendul acţiunilor companiei în perioada următoare", mai spune Silviu Pojar.

Acţiunile Boeing, cel mai mare producător de avioane din lume, au marcat, la rândul lor, pe anul în curs, un avans considerabil, ajungând la sfârşitul săptămânii trecute la o creştere de cca 71% comparativ cu valoarea lor de la începutul lui 2013, înregistrând, de altfel, un nivel record.

Recent, Boeing şi-a crescut estimările privind veniturile pe întregul an şi producţia de avioane în perioada următoare.

Acţiunile Yahoo! au ajuns la finele săptămânii trecute la o creştere de aproximativ 60% faţă de valoarea avută la începutul anului, acţiunile Starbucks au avansat cu cca 46% comparativ cu preţul lor din ianuarie, cele ale American Express cu cca 41% în aceeaşi perioadă, iar acţiunile 3M au crescut cu cca 32% în acelaşi interval.

În octombrie, Googl…\

Pagini: 1 2

Taguri: , , , , , , ,

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

Comentarii

Nu există comentarii