FacebookTwitterLinkedIn

George R.R Martin a postat pe 27 ianuarie, pe livejournal.com, anunțul său cu privire la noua bursă pe care o va oferi anual pentru cursul de creație science-fiction, Summer Six-Week Workshop, din cadrul Clarion West Writers Workshop, din Seattle:

„Fiecare poveste de succes are nevoie de personaje interesante, de un subiect captivant, o temă importantă, însă literatura fantasy necesită un decor memorabil. Un univers secundar, așa cum l-a caracterizat Tolkien, o lume care se aseamănă cu a noastră, dar care are propriile bogății: istorie, geografie, tradiții, frumuseți și orori. (…) Cele mai bune povești de fantasy ne poartă departe de lumile pe care le cunoaștem, care odată vizitate, rămân în imaginația noastră pentru tot restul vieții. (…)

Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de fantastic. În acest sens, am deosebita plăcere de a anunța că voi sponsoriza noua bursă anuală Clarion West Writers Workshop, din Seattle. Un curs intensiv de șase săptămâni, pentru toți cei care aspiră să devină scriitori de science-fiction sau fantasy.”

Bursa va acoperi taxa de școlarizare și cazarea pentru un student, în fiecare an, acordându-se indiferent de vârstă, religie, sex, origine, domeniu de activitate. Înscrierile se pot face pe site-ul Clarion West, până la data de 1 martie.

Fiecare călătorie începe cu un singur pas. (Tolkien)